Kittelfjäll 14 – 18 augusti 2015

En sammanfattning av sommarens sista dagar i Kittelfjäll innan hemresan. Det blev äntligen en ordentlig sommar med mycket varmt och soligt väder.

På fredagen så åkte vi båt till Saksen med Jan och Eva-Liisa. Det blev mycket rodd på Saksen ca 8 km och det tog krafterna i Leifs armar. Vi fick en fin öring på utter och vi spanade efter hjortron och hittade bara ett fåtal. Jan och Eva-Liisa besökte vattenfallet i Risbäcken och Leif fixade det sista på skorstenen så nu bör det hålla. Peppar peppar …..

En trevlig dag som avslutades på hembygdsgården där vi räknade av bokförsäljningen som gav en behållning på drygt 1800 kr.

Saksensjöturen-3
Ingrid och Eva-Liisa
Saksensjöturen-12a
Leif och Ingrid pustar ut framför stugan
Saksensjöturen-17
Ingrid trasslar ut utterlinan

På lördagen var det höstmarknad i Dikanäs och vi hade bokat ett stånd där vi skulle sälja böcker.

Dikanäs marknad-vi-5

Det blev en fantastisk dag med rekord i antal besökare på marknaden. Vi var där kl halv 9 och fick en plats som var bra. Mittemot scenen i konsumparken. Kl 10 öppnade marknaden och den stängde kl 15. Det blev ett oavbrutet snackande med massor av kända och okända personer som kom från Tyskland, Australien och mängder av orter från Sverige. Främst norrland givetvis.

Vi sålde böcker för drygt 2000 kr och gjorde reklam för Kittelfjäll. Vi blev uppmärksammade från scenen eftersom vi hade Kittelfjälls jubileumsflagga på ståndet. På slutet kom Åsa Löfström – dotter till den legendariska Dikanäsbon fram och ville diskutera hur vi skulle kunna hjälpas åt för att lyfta fram Vojmådalen i framtiden.

Lite bilder från starten av marknaden.

 

På kvällen var det räkfrossa på Granen och vi blev bjudna av Jan och Eva-Liisa.

Söndag och måndag ägnades åt trädfällning, eldning och städning inför tisdagens hemresa. John, Jan och Eva-Liisa var och fikade i solen på altanen.

Lindas tomt

Putte och Marias tomt

Vi fixade också tätning vid skorstenen på lillstugan samt beundrade blåklockorna som växte på taket där.

IMG_20150817_164905415 IMG_20150817_165210711_HDR

 

i var ute en dag och rekade efter hjortron på Björnkullen. Vi såg inte så många men passerade en fantastisk fin fräsmyr med massor av orkideer.

IMG_20150808_121126835

Sista natten var det fin dimma på Borkafjället.

IMG_20150810_043312037

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *