Kittelfjäll den 3 – 4:e juli 2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3/7 Dagens snöbilder

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På morgonen fint väder. Leif tog en tur ner till båthuset för att se om motorn startade. Vattnet gick nästan upp till kanten på båthuset. Bryggan börjar att svikta så det blir nog att bygga en ny när vattnet sjunkit undan. Motorn startade efter Beprövade knep som startgas i övre tändstiftet. Fick fylla på 2 gånger. Fantastiskt med en motor som går fortfarande trots den är från mitten av 1960-talet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fint väder och en hel del fisk som vakade
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fungerande roddbåt????

Kl 10 så åkte vi iväg på en hjortronspaning längs ån. Jan och Eva-Liisa var med. Vi kunde konstatera att det var rikligt med blomning i alla fall. Varmt och skönt på ån och över sjön. Vi njöt av utsikten och värmen samt frånvaron av mygg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tjurig båtförare
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kittelfjället – mer snö syns från Bergsjön

Väl framme vid utloppet av Saksenbäcken så fikade vi och några vilsekomna mygg tittade fram.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Väl förankrad båt
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Amanda var här 2010
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Alltid gott med fika

På hemvägen blev det sämre väder och det blåste upp.

Lite hyllspikning på eftermiddagen samt på kvällen var Jan och Eva-Liisa över och åt middag.

Jan och Leif skrev ett meddelande till tidningarna VK och Folkbladet och informerade om 200 års jubileet kommande lördag.

4/7 Pratade med Ulla-Britt om dom behövde hjälp på Hembyggdsgården. Jo vi kunde få ta kaffe och våfflor serveringen 22 – 25 juli samt hjälpa till på loppmarknaden nästa lördag på jubileumsdagen. Dessutom behövde de hjälp med en frågesport vid samma tillfälle.

Vi – Ingrid – bar in veden i vedboden och körde upp resterna av den uppsågade brädhögen till grillplatsen. Leif fixade hyllor – nästan klart i skoterförrådet.

Efter middagen åkte vi till Dikanäs för jubileumsfesten där. Vi träffade Mattias och Eva m Iza, Saga och Signe. Då vi inte hade någon mat med att grilla så tog vi en liten runda i Dikanäs samt gick deras sagostig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Stalo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gungande troll

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Festplatsen

Därefter gick vi tillbaka till festplatsen och snackade lite, lyssnade på musik, löste musikquizz samt provsmakade ett antal tårtor (Leffe). Vi fick bl.a. höra historien om när Iza gick hem från Saxensjön på midsommardagen och mött en björn på myrarna – dock på avstånd – samt kommit hem och blivit sparkad av en häst och åkt ambulanshelikopter till Umeå. Allt på samma dag. När solen försvann så blev det lite för kallt för oss så vi for hem och drack te och myste.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Grönfjället i kvällsolen

2 reaktioner till “Kittelfjäll den 3 – 4:e juli 2015”

  1. Kul se att Amandas inristning finns kvar, där har vi ju varit många gånger. Men det är saksenbäcken det ska va! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *